Beneficiile uleiului de jojoba pentru frumusete

Categories Frumusete & ModaPosted on

ulei de jojoba

Jojoba, supranumita si “aurul desertului” este o planta care creste in zone aride si a fost utilizata inca din antichitate pentru efectele sale deosebite. Astazi uleiul de jojoba este unul dintre cele mai folosite ingrediente in cosmetica. Bogat in antioxidanti, vitamine, substante active si substante antibacteriene, uleiul de jojoba este un adevarat aliat al frumusetii si sanatatii.

Avand un efect reglator, acest ulei este indicat oricarui tip de ten, in cazul formelor usoare de acnee, eczeme, psoriazis, neurodermite etc.

Cele mai multe dintre bacterii, inclusiv stafilococul auriu si ciuperca candida albicans, nu se pot reproduce si mor atunci cand vin in contact cu uleiul de jojoba. De fapt, actiunea sa antibacteriana este atat de puternica incat poate fi folosit ca fungicid pentru a controla inmultirea mucegaiului.

Balsam de par – adauga 2-3 picaturi de ulei de jojoba in balsamul tau, lasa-l sa actioneze cateva minute cat iti faci dus, clateste-te bine si vei obtine un par hidratat si plin de stralucire.

Jojoba este un hidratant excelent pentru scalp. Scalpul uscat este deseori gresit interpretat ca avand matreata si duce la mancarimi ale pielii capului si piele care “tine”. Uleiul de jojoba patrunde adanc in piele si hidrateaza treptat, facand parul mai puternic de la radacina.

Uleiul de jojoba confera suplete si atenueaza ridurile de expresie din jurul ochilor si gurii. Lasa tenul catifelat si hidratat si ofera si o senzatie de delicatete.

Pentru ca este foarte bine aborbit de piele, uleiul de jojoba are proprietati hidratante si calmante. Poate fi aplicat pe tot corpul, dupa dus.

Uleiul de jojoba poate fi folosit cu succes in tratarea calcaielor crapate sau uscate, reprezentand unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru frumusetea picioarelor. El prezinta si proprietati antimicrobiene, impiedicand aparitia ciupercilor.

Lasă un răspuns