5 greseli pe care ar trebui să le evităm atunci când ținem o dietă

Categories Dieta & FitnessPosted on

greseli dieta

Pentru a menține un regim alimentar nu este cel mai ușor lucru din lume. Prin urmare, ar fi de dorit ca rezultatele obținute să fie păstrate pe viață. Cu toate acestea, situațiile în care oamenii au pierdut în greutate și s-au îngrășat la scurt timp după revenirea la o dietă normală sunt comune. Întrebarea este unde greșim?

Există numeroase greseli pe care ar trebui să le evităm atunci când ținem o dietă.

1 . Redu numărul de calorii. Cei mai mulți oameni care decid să opteze pentru o dieta saracă în calorii pierd in greutate . La baza acestui tip de dietă nu ar trebui să stea ideea că a ajuns la numărul de calorii de care corpul tau are nevoie in fiecare zi ( in jur de 1800 kcal pentru femei ) , aceasta forțând organismul să consume rezervele de grăsime pentru a procura energie . Ar trebui să știi totuși , că energia nu ia numai rezerve de grasime , dar si masă musculară . Prin urmare, este important să se aibă grijă ca dieta nu priveze muschii de substanțele nutritive de care au nevoie .

2 . Aportul de fier oferit prin intermediul produselor alimentare este insuficient. Deficienta de fier este frecventă la femei , prin faptul că ele pierd fier in timpul menstruatiei . Cu toate acestea , acest element este esențial pentru buna funcționare a organismului , care să permită transportul de oxigen de la plămâni la muschi , pe care le folosim pentru a arde carbohidrați și grăsimi . Lipsa de fier incetinește metabolismul și antrenează starea de spirit rea. Da, fierul necesar pentru corpul tău e de a mânca spanac , fructe de mare , fasole verde .

3 . Consumul insuficiente de alimente care conțin fibre. Prezența în fructe și legume a fibrelor permite organismul să digere alimentele și să asigure tranzitul intestinal optim . În plus , fibrele dau senzatia de sățietate ( spre deosebire de alimente dulci și aperitivele grase ) . Trebuie să consumăm legume la fiecare masă ți cel putin 3 fructe pe zi . Pentru a profita din plin de substanțele nutritive , mănâncă fructe și legume , fără a le decoji .

4 . Nu ești atent cu proteinele. Dietele nu inseamnă numai fructe și legume , cum se crede în mod greșit. Amintiți-vă că proteinele din carne sunt cheia succesului într- o astfel de dieta . Proteinele se găsesc în carne , carne de pasăre , pește și produse lactate, care hrănesc mușchii și vă ajuta să obțineți forma dorită .

5 . Consumul de alcool seara. Dacă vă încântați în fiecare seară simțurile cu o bere , un cocktail sau băuturi alcoolice , trebuie să renunțați la acest obicei. Alcoolul determina organismul să ardă mai putine calorii . De exemplu , două cocktail-uri reduc cu 73% capacitatea organismului de a arde calorii , deoarece acestea contin mai mult zahar . Berea ,pe lângă alcool, de asemenea, conține maltoză , o substanță mai dulce decât glucoza !

Lasă un răspuns