3 moduri surprinzatoare in care zambetul tau se schimba odata cu varsta si ce sa faci

Categories Frumusete & ModaPosted on

Nu pot exagera importanta unui zambet sanatos. Zambetul este legat de sanatatea mentala si emotionala. Sanatatea orala nu este doar una dintre cele mai importante parti ale sistemului digestiv, dar este legata de mai multe alte sisteme din organism, inclusiv circulator. De fapt, bolile inflamatorii orale sunt asociate cu rate mai mari de evenimente cardiace!

Si chiar si din punct de vedere estetic, zambetul este un punct focal fundamental pentru chipul tau. Un zambet stralucitor si plin semnifica vitalitate. Si, din pacate, zambetele se schimba cu timpul. Iata trei dintre modalitatile majore prin care un zambet va poate imbatrani aspectul general.

Volumul se dezumfla 

Buzele se subtiaza si isi pierd volumul cu timpul. Este o parte naturala a procesului de imbatranire si poate fi atribuita scaderilor naturale in si sub piele, cum ar fi pierderea de colagen, grasimi, lipide si umectanti precum acidul hialuronic1. Cand productia naturala a acestora incepe sa incetineasca, pielea va aparea mai putin plina si mai suple. 

Puteti ingrosa temporar buzele cu balsamuri si produse pentru buze. Cele mai multe produse de plumper de buze folosesc ingrediente pentru a crea un raspuns inflamator sau histaminic usor. Aceasta iritatie localizata poate determina temporar buzele sa para mai pline, deoarece creste circulatia in zona. In esenta, aceste ingrediente provoaca umflarea buzelor.

Desi acestea sunt bine de folosit ocazional, pentru ingrijirea pe termen lung, va recomandam sa cautati produse pentru buze infuzate cu acid hialuronic. Cremele de buze cu acid hialuronic functioneaza prin atragerea si retinerea apei in epiderma, ceea ce creeaza un efect temporar de inundare. Plina de apa, zona buzelor pare mai voluminoasa. 

Pielea se rupe mai usor 

Pielea devine mai uscata odata cu varsta, deoarece pierdem proteine ​​structurale importante, lipide si umectanti care se gasesc in mod natural in piele. Cand are loc acest declin, bariera noastra cutanata devine compromisa si nu este la fel de eficienta pentru a mentine apa in piele. Asa ca daca simti ca pielea de pe buze este mai greu de mentinut neted si suplu decat era cand erai mai tanar, ai dreptate. 

Singura solutie aici este sa fii mai sarguincios cu aplicarea balsamului de buze. Cautati balsamuri de lunga durata care combina umectanti, emolienti si ingrediente ocluzive pentru a va oferi acel raport ideal de hidratare. 

Umectantii (cum ar fi HA) sunt eficienti la atragerea apei, dar trebuie sa fie combinati cu emolienti si ocluzivi pentru a mentine apa respectiva in piele. Cautati emolienti care pot hrani si reface bariera - ajutand la umplerea crapaturilor si la calmarea pielii crapate. 

In cele din urma, veti dori ingrediente ocluzive (cum ar fi ceara) pentru a crea o bariera reconfortanta deasupra. 

Linia buzelor devine mai putin definita

Linia buzelor, acea zona de piele care separa buzele de restul fetei, isi pierde claritatea cu timpul. Acest lucru se datoreaza in principal formarii liniilor buzelor. Riduri fine si mici incep sa se formeze in jurul liniei buzelor datorita miscarii regulate (stii, vorbind). 

Este posibil sa observati acest lucru mai mult daca purtati ruj, deoarece machiajul va sangera adesea sau se va intinde in pielea din jurul buzelor.

Deoarece acestea sunt riduri, veti dori sa le tratati ca si alte tipuri de riduri pe care le intalniti. Primul pas este sa pastrati buzele protejate de expunerea la UV purtand SPF pe zona. De asemenea, veti dori sa le mentineti hidratate, deoarece pielea uscata prezinta semne de imbatranire mai proeminente. Cautati optiuni care contin antioxidanti, deoarece acestia pot ajuta la reducerea daunelor radicalilor liberi si a semnelor de imbatranire. 

Dar pentru a ajuta la inversarea aspectului liniilor fine, veti dori interventii mai puternice. S-a demonstrat ca exfoliantii de buze formulati cu AHA, de exemplu,5 cresc refacerea celulelor pielii, imbunatatesc continutul de umiditate al pielii si reduc aspectul liniilor fine. Sau faceti un pas mai departe cu un retinol pentru buze, ingredientul de imbatranire superstar care stimuleaza productia de colagen si imbunatateste intinerirea celulelor pielii. 

Daca optati pentru oricare dintre ultimele doua ingrediente, asigurati-va ca aveti la indemana un balsam de buze hidratant pentru a tampona orice iritatie, deoarece acestea sunt ingrediente puternice.