Studiu: Uleiul de nucă de cocos – remediu pentru piele uscată

Categories Frumusete & ModaPosted on

ulei nuca de cocos

Din fericire , nu trebuie să consumi ulei de nucă de cocos pentru a obține unele dintre cele mai vizibile – beneficii – și mai bine documentate . Uleiul de nucă de cocos poate fi un mare remediu natural pentru tot felul de probleme ale pielii .

Uleiul de nucă de cocos este un ingredient comun în loțiuni și creme hidratante . Puteți freca ulei de nucă de cocos pe pielea uscată pentru a combate mâncărimea și pentru a exfoliea. Dar nu mă opresc aici : uleiul de nucă de cocos poate ajuta la calmarea picior , pecingine , erupții cutanate și eczeme . Aceeași componentă care îl face antiviral – acidul lauric – îl face antifungic , de asemenea. (Acidul lauric dizolvă membranele exterioare grase ale microbilor).

Mulți oameni susțin că uleiul de nucă de cocos ajută la atenuarea acneei. Un furnizor recomandă aplicarea unei paste de curcuma (condimentul principal sub formă de pudră din curry) și ulei de nucă de cocos , care – chiar dacă aceasta nu funcționează – va mirosi cel puțin foarte bine. Din moment ce uleiul de nucă de cocos calmează mâncărimile și ucide microbii , ar putea oferi cel puțin o oarecare ușurare , dar nu există nici studii clinice care să susțină această utilizare . Un dermatolog constată că pentru unii oameni , uleiul de nucă de cocos ar putea face , de fapt, acneea mai gravă.

Unii oameni cred că uleiul de nucă de cocos poate ajuta la tratarea problemelor de piele mai serioase, cum ar fi psoriazis. Deși mulți utilizatori individuali susțin că a usurat simptomele, doar un singur studiu stiintific a fost efectuat. Se măsoară eficacitatea uleiului de cocos împreună cu terapia de lumina ultravioletă. Folosit în acest fel, uleiul de nucă de cocos nu a avut un efect semnificativ.

Lasă un răspuns