Sfaturi pentru sanatatea pielii pe perioada verii – Protejeaza-ti pielea de soare vara asta! – 1

Categories Dieta & FitnessPosted on

Sfaturi pentru sanatatea pielii pe perioada verii – Protejeaza-ti pielea de soare vara asta! – 1


Vara a venit si soarele isi trimite razele arzatoare catre pamant. Trebuie sa stim cum sa ne expunem pentru a ne proteja pielea de razele daunatoare, pentru a nu face diverse boli de piele sau chiar cancer.

Cu totii ne dorim un bronz frumos si stim ca expunerea la soare ne ajuta corpul sa produca vitamina D, dar asta nu inseamna sa ne expunem la soare intr-un mod abuziv si periculos pentru sanatate. Dupa varsta de 18 ani, pielea intregului corp are nevoie de protectie si ingrijire speciala.

Iata cateva sfaturi pentru protectia si ingrijirea pielii pe perioada verii, fara a te priva de placerea de a merge la plaja:

  • Evita sa ai activitati in aer liber pe perioada pranzului, cand razele soarelui sunt foarte puternice! De preferat este sa rezolvi totul dimineata devreme sau spre seara.
  • Poarta imbracaminte lejera care sa te protejeze de soare si palarii cu boruri largi, care pot opri peste 97% din razele soarelui!
  • Cand cumperi o lotiune protectoare, alege una cu protectie UVA si UVB! O lotiune protectoare foarte buna este noua Neutrogena SPF 100.
  • Pentru expunerea prelungita, atunci cand petreci timp indeungat la plaja, la o partida de tenis sau alte activitati in aer liber, este indicat sa aplici trei straturi de lotiune protectoare pentru a obtine efecte maxime:

→  primul strat – se aplica un antioxidant pentru protectia impotriva efectelor daunatoare ale radicalior liberi.

→  al doilea strat – se aplica o protectie solara precum Neutrogena Ecran, care sa nu permita trecerea razelor care au patruns prin stratul superior.

→  al treilea strat – se aplica o lotiune care contine oxid de zinc, care tine razele solare la distanta ca un ecran protector, reflectandu-le departe de suprafata pielii.

  • Reaplica protectie solara din ora in ora, atat cat este nevoie!

Lasă un răspuns