Sfaturi pentru o relatie de cuplu armonioasa

Categories Sex & RelatiiPosted on

Sfaturi pentru o relatie de cuplu armonioasa


Secretul unei relatii de cuplu armonioase consta in completarea reciproca a celor doi parteneri si o comunicare sincera si intensa.

Am adaugat mai jos cateva sfaturi care va pot ghida spre o relatie de cuplu frumoasa si armonioasa.

  • Comunicarea – multe probleme si frustrari apar din incapacitatea de a comunica partenerului ceea ce te deranjeaza. Nu trebuie sa accepti unele lucruri daca ele te deranjeaza, ci trebuie sa i le comunici, sa ii explicit despre ce este vorba. Lipsa comunicarii naste dispute. Partenerul nu are de unde sa ghiceasca ce te-a deranjat, fara ca tu sa nu ii spui sau sa-I arati.
  • Increderea – nu exista relatie armonioasa fara incredere. Lipsa de incredere duce la certuri si destramarea relatiei. Desi viata de cuplu nu este un fluviu linistit, nu trebuie sa cedam crizelor de gelozie sau sa petrecem timpul sub forma unor interogatorii lungi. Este important sa avem incredere in relatia noastra, in partener, dar sa nu lasam sa se astearna linistea si sa fim indiferente.
  • Controlul – evita sa-i spui ce are de facut, repetandu-i ca tu esti cea care are dreptate! Nimanui nu-i place sa fie controlat, sa aiba un sef si nici sa execute.
  • Respectul – cu trecerea anilor persoana de langa noi tinde sa nu ne mai respecte. Aceasta se intampla, pentru ca, atingand un grad de intimidate, ni se pare normal sa fim mai directi, sa vorbim fara tact si fara delicatete. Nu permita iubitului sa nu te respecte si respecta-l sit u pe el!
  • Disponibilitatea – acorda-i timp din timpul tau! Atunci cand sunteti acasa impreuna nu lasa sa treaca timpul fara a-i arata atentia si afectiunea ta. Trebuie sa aveti activitati comune si sa impartasiti momente de cuplu, care sa va tina apropiati. Degeaba locuiti impreuna si petreceti ore in sir, daca nu aveti activitati in comun.
  • Asteptarile – pentru a te bucura la maxim de partenerul tau, trebuie sa nu ai asteptari exagerate de la el. Accepta-l asa cum este! Nu-i cere mai mult decat poate oferi!
  • Romantismul – intr-o relatie armonioasa si fericita trebuie sa aiba loc si surprizele, tandreturile, complimentele, micile cadouri, telefoane neasteptate, cina la lumina lumanarii, weekend-ul impreuna departe de griji. Nu incetati sa va aratati aprecierea reciproca intr-un mod romantic sis educator!
  • Atingerile – intr-o relatie fericita vin de la sine. Cand ne tinem de mana, cand ne cuibarim unul in bratele celuilalt, cand ne uitam la televizor impreuna, cand ne sarutam, cand facem baie impreuna, cand ne facem reciproc masaj sunt doar cateva din atingerile senzuale care mentin flacara iubirii si relatia armonioasa.

Voi ce alte sfaturi ati mai adauga? Consideri ca relatia ta este una fericita si armonioasa? Cate dintre aceste lucruri le faci zilnic cu partenerul?

Lasă un răspuns