Scapam de criza

Categories DiversePosted on

Scapam de criza


Criza economica este perioada caracterizata printr-o scadere dramatica a activitatii economice mondiale. Ea poate avea efecte devastatoare, atat in tarile puternic industrializate, cat si in tarile mai putin dezvoltate. Comertul mondial scade rapid, pretul produselor agricole scade, iar activitatea in constructii poate fi oprita. De asemeni, scad in moddramatic veniturile personale, veniturile bugetare, dar si profitul din afaceri. Ceea ce duce, dupa cum declara Simon Johnson, un reputat economist din Statele Unite, fost director al Fondului Monetar International, la posibilitatea aparitiei unei catastrofe financiare, daca economia mondiala nu-si va reveni.

Conform ultimelor declaratii se pare ca economia si piata muncii isi vor reveni complet. Cea mai dificila perioada a crizei a trecut, dar abia peste doi sau trei ani economia si piata muncii vor reveni complet la normal.

Dupa cum spune Ewald Nowotny, membru in consiliul guvernator al Bancii Centrale Europene (BCE), “ce a fost mai greu a trecut. Economiile cresc din nou, insa slab. Problemele s-au mutat in economia reala. Somajul creste, iar riscul intrarii in incapacitate de rambursare a imprumuturilor ar putea urca.”

Nowotny a mai declarat ca “exista bineinteles un risc, dar este unul care poate fi gestionat, unul pe care il avem sub control si pe care trebuie sa il urmarim foarte indeaproape”.

Am incredere ca vom scapa curand de aceasta criza economica si piata fortei de munca va reveni la normal. Imi doresc locuri de munca pentru toate fetele Pink Girl si o primavara fara griji.

Lasă un răspuns