Pasca de Paste – reteta Pasca cu branza si stafide

Categories SarbatoriPosted on

Pasca de Paste – reteta Pasca cu branza si stafide


In ziua de Paste, conform traditiei, se mananca pasca cu branza. Aceasta are forma rotunda, iar pe margini are aluat impletit.

Pasca propusa de noi este gata in aproximativ o ora si se poate imparti la 8 persoane.

Ingredientele necesare pentru prepararea acesteia sunt:

Aluat: 200 g faina, 70 g margarina, 70 g zahar, 2 galbenusuri.

Umplutura: 1 kg branza de vaci, 200 g smantana, 9 galbenusuri, 200 g zahar, 100 g unt, 200 g stafide, 2 plicuri zahar vanilat, esenta de vanilie, sare.

Mod de preparare:

  • Se amesteca zaharul cu galbenusurile, se adauga margarina si apoi faina. Se amesteca pana se obtine un aluat omogen.
  • Se amesteca branza de vaci pasata cu untul, se adauga zaharul, faina, 8 galbenusuri, smantana, zaharul vanilat, esenta de vanilie, stafidele, un varf de cutit de sare si apoi se amesteca bine.
  • Se unge tava cu unt si apoi se tapeteaza cu 2-3 linguri de faina. Se intinde o foaie subtire din 2/3 de aluat si se pune in tava unsa.
  • Aluatul ramas se impleteste si se pune in jurul foii din tava, apoi se toarna umplutura de branza peste aluat.
  • Se unge totul cu galbenusul ramas si se da la cuptor aproximativ 30 de minute.
  • Se poate presara cu zahar pudra dupa ce se raceste.

Paste Fericit, cu o masa bogata si familia reunita toata!

Lasă un răspuns