Friptura de miel pentru Paste

Categories SarbatoriPosted on

Friptura de miel pentru Paste


Pe masa traditionala de Paste a romanilor ortodocsi se regasesc intotdeauna ouale rosii, pasca, drobul, cozonacul, friptura de miel si vinul rosu.

Vopsitul oualor se face de obicei in Joia Mare sau in Sambata Mare. Cozonacul, pentru a avea o textura fina, se poate face tot in Joia Mare sau Vinerea Mare. Preparatele de miel se pregatesc in Sambata Mare, pentru a fi cat mai proaspete. Multi pregatesc friptura de miel la gratar chiar in ziua de Paste, ceea ce ii pastreaza aroma si gustul.

Pink Girl vine in ajutorul gospodinelor propunand o reteta simpla, dar delicioasa de friptura de miel, tocmai buna acum de Paste.

Iata de ce ingrediente ai nevoie: pulpa de miel, sare, piper, rozmarin, menta, usturoi, mustar, ulei si vin alb.

Mod de preparare:

  • Pulpa curatata si spalata se condimenteaza cu sare, piper, rozmarin, menta si mustar, apoi se pune intr-o tava pentru a se da la cuptor.
  • Se cresteaza din loc in loc si se impaneaza cu catei de usturoi, apoi se stropeste cu ulei. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor 30 minute.
  • Dupa acest timp se adauga vinul alb, se da focul la o temperatura scazuta si, din cand in cand, se stropeste carnea cu sosul din tava.
  • Dupa alte 30 minute se scoate folia si se lasa carnea la rumenit. Se poate unge cu miere pentru a prinde crusta dulce si aramie.
  • Cand este gata, friptura se aseaza pe platou, se garniseste cu cartofi copti la cuptor sau prajiti si se serveste cu salata verde de primavara.

Pofta buna si Paste Fericit!

Lasă un răspuns