3 diferente intre Balayage si Highlights: Afla acum care sunt

Categories Frumusete & ModaPosted on

Cand vine vorba de culoarea parului orbitoare si frumoasa, se pare ca exista un milion de optiuni diferite din care sa alegeti. Si, desi acest lucru poate fi adevarat, atunci cand restrangeti-l la cele mai populare doua tehnici de colorare – balayage si evidentieri – exista cateva diferente cheie. 

Trei diferente intre un Balayage si evidentieri sunt:

  • Tehnica procesului de aplicare
  • Produsele utilizate pentru aplicare
  • Rezultatul final si creste.

Desi ambele metode pot obtine rezultate similare, procesul de aplicare si produsele utilizate pot crea un aspect foarte diferit. Sectionarea pentru un balayage este mult mai libera decat pentru evidentieri. Acest lucru permite coloristului dvs. sa fie mai creativ cu plasarea culorilor si are ca rezultat un amestec cu aspect mai natural. Sa exploram mai detaliat modul in care aceste diferente apar.

De unde incepe Balayage?

Balayage se aplica in miscari foarte subtiri cu o pensula, dar aplicarea este destinata sa arate mult mai natural decat culorile traditionale sau cu un singur proces. Evidentierile sunt de obicei realizate in sectiuni mai mari folosind folii, iar culoarea este aplicata direct pe suvita.

Cu balayage, punctul de plecare este mult mai liber decat cu evidentierea. Acest lucru permite coloristului dvs. sa fie mai creativ cu plasarea culorilor si are ca rezultat un amestec cu aspect mai natural.

Balayage se aplica in miscari foarte subtiri cu o pensula, dar aplicarea este destinata sa arate mult mai natural decat culorile traditionale sau cu un singur proces. Evidentierile sunt de obicei realizate in sectiuni mai mari folosind folii, iar culoarea este aplicata direct pe suvita.

Balayage este francez?

Balayage a fost vazut pentru prima data in SUA, la New York, in anii 1970, dar practica isi are originea in Franta.

Balayage este un cuvant francez care inseamna „a matura” sau „a picta”. Tehnica este pictata in miscari foarte subtiri cu o pensula, dar aplicarea este destinata sa arate mult mai natural decat culorile traditionale sau cu un singur proces.

Cum se fac balayages?

Ca tehnica, balayage se face manual, ceea ce permite coloristului tau sa fie mai creativ cu plasarea culorii. Rezultatul este o culoare a parului sarutat de soare, cu aspect natural, care creste frumos.

Un Balayage se realizeaza prin vopsirea unui decolorant pe par si lasandu-l sa se proceseze in aer liber, ceea ce inseamna ca culoarea nu este sigilata cu folie sau plastic. Acest lucru permite oxigenului sa ajunga in par, ceea ce inseamna ca culoarea se poate dezvolta mai uniform, iar balayage-ul va fi mai putin probabil sa devina petice. 

Acest lucru poate, de asemenea, sa incurajeze culoarea sa traga ca o nuanta mai calda, ceea ce poate fi frumos pentru cei cu parul deja mai cald sau pentru oricine cauta sa adauge o dimensiune subtila parului lor.

3 Diferente intre Balayage si Highlights

Dupa cum am discutat, un Balayage este o tehnica in care culoarea este pictata manual pe par in miscari foarte subtiri. Pe de alta parte, evidentierile sunt realizate in sectiuni mai mari folosind folii, iar culoarea se aplica direct pe suvita.

Componentele principale care disting un Balayage de cele mai importante sunt:

  • Punctul de pornire al procesului de aplicare este mult mai liber, ceea ce permite coloristului dvs. sa fie mai creativ cu plasarea culorilor. 
  • Balayage este realizat manual, ceea ce permite coloristului dvs. sa fie mai creativ cu plasarea culorilor
  • Culoarea nu este sigilata cu folie sau plastic. Acest lucru permite oxigenului sa ajunga in par, ceea ce inseamna ca culoarea se poate dezvolta mai uniform, iar balayage-ul va fi mai putin probabil sa devina petice.

1. Tehnica si procesul de aplicare

Cea mai mare diferenta intre balayage si evidentiere este in procesul de aplicare. Balayage este o tehnica cu mana libera in care mana coloristului picteaza culoarea pe parul tau in miscari foarte subtiri, strategice. 

Highlights, pe de alta parte, sunt realizate folosind folii. Culoarea se aplica direct pe suvita si apoi se infasoara in folie inainte de a fi pusa pe cap. 

Atat culorile, cat si un Balayage pot fi folosite cu sau fara folie si, in functie de metoda preferata de stilist, priceperea si nivelul de confort va pot oferi un rezultat similar in cele din urma. La sfarsitul zilei, este esential sa ai incredere in stilistul tau pentru a-ti da parerea sincera cu privire la aplicatia care se va potrivi mai bine tipului si texturii tale actuale de par si obiectivul tau final.

2. Produse utilizate

Deoarece procesul de aplicare este atat de diferit, produsele utilizate sunt, de asemenea, destul de diferite. Balayage foloseste in mod obisnuit o formula de decolorant pe baza de argila, in timp ce decolorantul folosit pentru iluminare este de obicei o pudra sau o folie de decolorare. Decolorantele pe baza de argila sunt mult mai blande cu parul si ajuta la crearea unui rezultat mai natural.

Decolorantele pe baza de pudra sau crema dau aspectul unui aspect mai traditional. Ele sunt de obicei aplicate direct pe suvita si apoi invelite in folie. Acest tip de decolorant poate dauna mai mult parului, asa ca coloristul tau va folosi intotdeauna un produs de calitate si o tehnica atenta pentru a nu-ti supraprocesa parul. Cea mai semnificativa diferenta dintre aceste doua produse este consistenta din cauza Silicei pe care o contin decolorantele din folie.

Desi tipul de decolorant si procesul de aplicare pentru fiecare proces pot fi interschimbabile fara o diferenta drastica, stilistul dvs. va folosi de obicei un decolorant pe baza de argila pentru un Balayage si il va lasa sa procedeze in aer liber.

3. Rezultate si crestere

Balayage, datorita tehnicii sale de aplicare cu mana libera, ofera o combinatie de culori cu aspect mai natural. Evidentierile sunt plasate strategic pentru a incadra fata si pentru a adauga profunzime, dar vor creste mult mai natural decat cele traditionale. In consecinta, veti putea dura mai mult intre intalniri fara sa va faceti la fel de mult griji pentru acele radacini revelatoare.

Pe de alta parte, luminile pot crea un aspect mai dramatic, in functie de locul in care sunt plasate si de culorile folosite. Din cauza liniilor distincte de demarcatie, evidentierea ar putea fi mai dificil de intretinut. Daca iti place sa-ti schimbi frecvent coafura sau esti ingrijorat de intretinere, balayage este o alegere buna pentru tine.

Acum ca stiti care sunt principalele distinctii dintre balayage si evidentieri, este timpul sa determinati care este cel mai potrivit pentru dvs. Luati in considerare tipul de par, textura si stilul dorit inainte de a lua o decizie.

Daca sunteti in cautarea unei optiuni cu intretinere redusa, care sa va ofere in continuare dimensiune si profunzime, balayage-ul poate fi calea de urmat. Daca doriti un aspect mai dramatic sau va ganditi sa deveniti mai usor, evidentierea poate fi alegerea mai buna.