Sprancenele decolorate, tendinta riscanta pe care au mizat si marile case de moda

Categories Frumusete & ModaPosted on

De la sprancene groase si marcate pana la decolorarea alba, o tendinta riscanta care se pozitioneaza ca noul strigat de frumusete, la care se alatura deja vedetele, modelele si chiar podiumurile momentului. Firme precum Gucci sau Armani au optat pentru aceasta tendinta de frumusete pentru a-si completa colectiile pe podiumurile din anii trecuti.

La fel si Prada, a carei cea mai viralizata fotografie a paradei din sezonul trecut a fost, nici mai mult, nici mai putin, cea a chipului supermodelului Gigi Hadid cu sprancene incolore, un portret protagonist in care hainele colectiei nici macar nu puteau fi apreciate, deoarece in prim-plan au fost sprancenele modelului.

La acest trend, in general legat de lumea modei, s-au adaugat cantareti precum Miley Cyrus si Lady Gaga, actrite precum Kristen Stewart, sau iconite de masa pe retelele de socializare precum Kim Kardashian, introducand aceasta modalitate din plin in ziua de zi, si purtand intotdeauna un ton de platina, facand sprancenele invizibile cat mai mult posibil.

Este un mod foarte puternic de a marca fata. Spre deosebire de ani in urma, scopul acestei noi tendinte nu este acela de a combina culoarea cu cea a parului pentru a crea armonie, ci dimpotriva: de a juca pe contrast, folosind nuante deschise care contrasteaza cu nuanta parului, intotdeauna un cateva nuante mai inchise...

Madonna din anii '80 a facut deja aceasta diferenta bannerul ei si adica, desi sprancenele la acea vreme erau subtiri si cu o arc foarte definit, „ambitia blonda” purta deja o coama de platina in contrast cu sprancenele negre, intr-o estetica care aproape douazeci de ani mai tarziu ar fi mostenit de „influencer” Chiara Ferragni, care in ciuda faptului ca si-a modificat stilul in ultimii zece ani, nu a abandonat acest trend, purtand diferite blonde, mereu cu sprancene inchise la culoare.

Tendinta riscanta

Desi sprancenele vopsite, intr-un fel sau altul, nu au disparut niciodata de pe scena modei, aceasta modalitate, de a le conferi un aer complet incolor prin procese de albire, incepe sa se impuna mai puternic in cursul acestui an.

Este o modalitate foarte puternica de definire a fetei, explica specialista in coafarea parului care apare in mod regulat pe podiumuri precum Mercedes-Benz Fashion Week Madrid, despre acest nou „look”, care este, chiar in acest sens. versiune riscanta, o „moda trecatoare”, dupa cum detaliaza.

Trebuie sa tii cont de faptul ca este un „look” destinat persoanelor cu o estetica foarte marcata, deoarece este un stil foarte indraznet si avangardist , tipic grupurilor mai mici in general.

In ceea ce priveste modus operandi, se realizeaza o decolorare normala, care ramane fara radacini „cam doua-trei saptamani”, in functie de baza de par a celui care o executa, fiind mai usoara la cele „cu baze blonde sau deschise”.

Este important de retinut ca pielea „se poate desprinde din cauza compusului abraziv pe care il contin de obicei compusii utilizati in decolorari”, avertizeaza stilistul ca punct esential de luat in considerare daca aceasta decolorare urmeaza sa fie efectuata, mai ales „daca ai pielea sensibila”.

Alternativa? „Machiajul pe baza de apa” , optiune care permite „acoperirea parului cu un fel de vopsea”, indiferent de culoare si de baza. Acest compus permite mai multa versatilitate, in plus, se poate indeparta cu usurinta.

O modalitate riscanta care deschide un gol in tendintele in materie de frumusete, si care coexista cu sprancene marcate si groase in nuante intense care se pozitioneaza de ani de zile ca optiune principala atunci cand vine vorba de incadrarea look-ului.