DROB DE MIEL – Retete de Paste

Categories SarbatoriPosted on

drob

Dragele mele, ne apropiem cu pasi repezi de sarbatorile de Paste si deja am intrat in febra pregatirilor. Toata lumea cauta preparatele perfecte, deserturile perfecte. Totul pentru a avea pe masa de Paste cele mai bune si mai delicioase preparate. Vedeta mesei este fara doar si poate drobul de miel.

Ingrediente:

  • maruntaiele de la un miel(inima, ficat, plaman si rinichi)
  • 5 oua
  • 2 linguri cu ulei
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare, piper
  • 2 felii de paine inmuiata (cu tot cu laptele)
  • 2 linguri pesmet
  • pesmet pentru tapetat tava
  • 5 oua fierte


Preparare:

1. Se pun la fiert, se lasa sa dea cateva clocote, se scot pe un tocator de lemn, se lasa sa se racoreasca, apoi se toaca cu un cutit bine ascutit cat mai marunt posibil(eu le-a marutnti la tocatorul meu electric).

2. Tocatura se pune intr-un castron, se adauga ouale batute putin inainte(le-am amestecat cu tocatorul), ceapa verde, mararul si patrunjelul, toate tocate fin, sare si piper dupa gust, 2 linguri pesmet, paine cu laptele cu tot si amestecam bine pana omogenizam compozitia.

3. Tava se unge cu putin ulei si se tapeteaza cu pesmet. Se toarna compozizia in tava dreptunghiulara de chec. Se introduc oule pe lungime, 5 oua. Se pune compozitia in cuptor pentru 40 minute la foc micSe serveste cald sau ca aperitiv langa oua, sunca, legume, masline, ce doriti voiSe taie a doua zi.

4. Eu am lasat la frigider pana a doua zi si s-a taiat foarte bine dupa cum se vede in imagini!

Lasă un răspuns