Corina Vladescu – Moda pe beat-ul generatiei tale

Categories MondenPosted on

Confirmarea talentului ei nu s-a oprit odata cu absolvirea Facultatii de Design Vestimentar ca sef de promotie. Corina Vladescu a continuat sa se exteriorizeze prin creatiile sale, devenind unul dintre cei mai apreciati tineri designeri din Romania, despre a carei industrie de moda spune simplu ca este "in crestere".

Apreciata pentru felul in care isi exprima viziunea despre lume prin piese vestimentare, Corina a avut ocazia de a-i oferi faimoasei artiste Roisin Murphy o rochie creata special pentru aceasta. Extrem de incantata de gest dar, in special de rochia oferita si de outfit-ul pe care Corina Vladescu l-a purtat la concertul sustinut in Romania, cantareata si managerul acesteia i-au propus designerului roman sa creeze tinutele de scena pentru Jodie si Rihanna, fetele din backing vocals.

Astfel ca, o data cu concertul din Londra, alaturi de Martin Margiela, Philip Treacy si Gareth Pugh au fost purtate si creatii semnate Corina Vladescu. De asemenea, cu ocazia concertulului pe care Madonna l-a sustinut in Romania anul trecut, Corina Vladescu a fost aleasa in staff-ul personal al artistei, ocupandu-se de vestimentatia acesteia.

Ai recaptat atentia publicului o data cu lansarea colectiei primavara vara 2010 - Map of Life. Ce ne poti spune despre ea?

Corina Vladescu: Plecand de la studierea proprielor angoase - probleme de sanatate, criza financiara, terorism, impactul media exagerat - elemente negative ce determina deviatia comportamentului uman si starea societatii actuale, prin colectia Map of Life va propun sa ne intoarcem privirile la aspectele cu adevarat importante in existenta noastra: nasterea, natura, viata si in final moartea.

Din aceasta inspiratie a rezultat o colectie pret-a-porter legata prin taieturile deconstruite si imprimeurile proprii ce o traverseaza. De asemenea, pentru prima oara, v-am adus si o colectie capsula masculina.

Stilul si "a fi la moda" tin, in acceptiunea mea, de usurinta si nonsalanta de a mixa haine si accesorii astfel incat rezultatul sa fie actual, inedit, sa ti se potriveasca ocaziei.

Pentru cine creezi si ce te inspira?

Corina Vladescu: Creez pentru cine are ochi sa vada si sa aprecieze. Nu vand haine inerte si lipsite de substanta, ci doresc formarea unui intreg concept de lifestyle, avand ca tinta un personaj deschis sa adopte intreaga filosofie a brandului.

Brandul "Corina Vladescu" se adreseaza fetelor un pic " jem'en fische" care sunt indragostite de moda, insa nu dau impresia ca au petrecut ore in sir in oglinda aranjandu-se.

Sunt fete care in loc sa isi traiasca viata in coafor si solar, citesc, se distreaza si nu stramba din nas la o bere. Merg la teatru, in cluburi exclusiviste, prezentari de moda, iubind in acelasi timp scena indie plina de concerte rock si petreceri underground. Umane si inteligente, ele nu isi ascund identitatea sub logo-uri si branduri showoff.

Proiecte in desfasurare, planuri de viitor?

Corina Vladescu: In prezent lucrez la urmatoarea colectie: cercetez, ma documentez si asimilez tot ceea ce ma motiveaza si ma inspira, am in vedere participarea la targuri internationale, si colaborarea in viitorul apropiat cu magazine din strainatate in urma unor oferte primite in acest sens. Si imi propun, dupa cum imi ura o prietena pe un site interactiv " sa revolutionez orice si oricat de mult pot".

Ce inseamna in acceptiunea ta Stilul Feminin? Ce trebuie sa inteleaga o femeie prin "a fi la moda"?

Corina Vladescu: Stilul si "a fi la moda" tin, in acceptiunea mea, de usurinta si nonsalanta de a mixa haine si accesorii astfel incat rezultatul sa fie actual, inedit, sa ti se potriveasca ocaziei (rochie de seara, sandale si plic la un party after work este penibil oricat de tari ar fi hainele).

Descopera creatiile din colectia "Map of Life" semnata Corina Vladescu in sectiunea Shopping/Produse a site-ului IntreFete.ro si probeaza piesele vestimentare in Cabina de Proba!