Ce este un dezumidificator si cine ar trebui sa-l foloseasca

Categories DiversePosted on
ce este un dezumidificator
Este un dispozitiv care ajuta la reducerea umiditatii aerului in medii. Este minunat pentru cei care sufera de alergii sau astm bronsic si ajuta la lupta impotriva caldurii. ce este un dezumidificator Exista locuri in care nivelul de umiditate din mediul inconjurator este foarte ridicat si duce la afectarea puritatii aerului si a ventilatiei locuintelor si, prin urmare, a calitatii vietii. In aceste cazuri, putem recurge la un dispozitiv relativ simplu si ieftin care rezolva problema in cateva minute: aflati ce este un dezumidificator si cum functioneaza si evaluati adaugarea lui ca aliat atunci cand vremea joaca un siretlic asupra voastra. Nu este o problema minora: excesul de umiditate din casa, pe langa faptul ca este enervant, poate fi daunator pentru sanatate, in special pentru persoanele care sufera de astm, probleme respiratorii sau boli ale pielii sau oaselor. Prin achizitionarea unui dezumidificator ambiant, putem recupera o calitate a aerului placuta si, mai presus de toate, sanatoasa. Pe casa365.ro iti stau la dispozitie si alte trucuri si sfaturi utile.

Ce este un dezumidificator

Pentru cei care stiu putin despre subiect, sa incepem prin a clarifica ce este un dezumidificator de aer. Este un dispozitiv de climatizare care elimina umezeala din aerul in care se afla si o va face cu o eficienta mai mare sau mai mica, in functie de puterea si de contoarele de mediu. Pe langa reducerea umiditatii relative a aerului, acesta mentine procentul de umiditate intr-o maniera controlata si constanta, asigurand un mediu mult mai confortabil si mai sanatos.

Cum functioneaza un dezumidificator

Prezenta apei in aer se numeste "umiditate relativa" sau HR. Aerul, de regula, in compozitia sa, include vapori de apa. Umiditatea relativa este raportul actual al vaporilor de apa fata de capacitatea maxima pe care o poate mentine aerul la o anumita temperatura. Ceea ce face un dezumidificator, este absorbtia aerului umed si trecerea acestuia printr-o zona rece. In aceasta bobina frigorifica, apa pe care o contine se condenseaza si se acumuleaza intr-un rezervor, care trebuie golit periodic. Apoi, inainte de a parasi aparatul, aerul curat si uscat trece de aceasta data printr-o zona fierbinte - condensatorul - unde recupereaza temperatura, dar fara umiditate.

Cand sa utilizati un dezumidificator

Valoarea de umiditate relativa pentru un mediu optim trebuie sa fie intre 40% si 55%. Daca cifra este mai mare, acest dispozitiv poate fi un aliat al sanatatii dumneavoastra si al "sanatatii" casei, deoarece nivelurile ridicate de umiditate genereaza daune asupra casei insasi (afecteaza vopseaua, provoaca aparitia mucegaiului, umfla parchetul etc.). Prin scaderea nivelului de umiditate, va ajuta la mentinerea sanatatii structurale a casei dvs., protejand materialele impotriva degradarii prin descompunere, coroziune si oxidare, care afecteaza si mobilierul, aparatele si materialele, perdelele, cartile, etc.

Lasă un răspuns