Cum sa faci ca bateria la laptop sa dureze mai mult

Categories DiversePosted on
baterie laptop
Exista multe motive pentru care veti dori sa minimalizati consumul de energie al computerului dvs.: sa platiti mai putin la factura de energie electrica si, bineinteles, sa economisiti bateria. Aici veti gasi tot ce trebuie sa faceti pentru ca un laptop sa consume mai putina energie. baterie laptop

Cum sa faci ca bateria laptopului sa dureze mai mult

Prima destinatie ar trebui sa fie fila "Incepeti / opriti si sleep" din sectiunea "Sistem" a meniului de configurare Windows 10. Aici puteti configura modul in care doriti sa actionati calculatorul atunci cand nu il utilizati. Te-ar putea interesa si "De ce sa tii cont cand alegi un laptop." Puteti incepe prin selectarea ecranului pentru a se opri cat mai curand posibil. Apoi treceti la "Setari suplimentare de alimentare" pentru a gasi mai multe optiuni: puteti sa va schimbati planul de energie sau sa creati unul nou.

Alegeti planul setarilor la laptop

Dupa alegerea planului, selectati "Modificati setarile planului" si apoi "Modificati setarile de alimentare avansate". In aceasta sectiune puteti controla chiar si energia consumata de memoriile USB pe care le conectati la computer. In cele din urma, puteti utiliza optiunea "Economie de energie", care in mod evident nu este disponibila pe computerele desktop. Puteti sa o activati oricand doriti facand clic pe pictograma bateriei din bara de notificare. laptop

Optiuni de configurare energie laptop Mac

Optiunile de configurare de economisire a energiei pe Mac sunt destul de similare, desi meniurile si setarile arata diferit. Daca doriti sa aflati ce programe consuma energie in MacOS, trebuie doar sa lansati aplicatia "Monitor de activitate" si sa verificati fila "Energie". Vezi si alte trucuri si faturi pe kiddi.ro. Pentru a accesa setarile pentru consumul de energie, mergeti la "Preferinte sistem" din meniul Apple si selectati "Economizor". Aici veti gasi o multime de ajustari pe care le puteti face pentru a reduce la minim consumul de energie, iar daca aveti un MacBook sau MacBook Pro, veti avea cateva optiuni suplimentare cand utilizati bateria.

Opriti ecranul la laptop

Pentru cel mai mic consum, asigurati-va ca ecranul este oprit cat mai curand posibil, cum ar fi hard disk-urile. De asemenea, reduceti luminozitatea ecranului atunci cand utilizati bateria si permiteti computerului sa se opreasca atunci cand petreceti cateva minute distanta de acesta.

Lasă un răspuns